روانشناس کودک

4.6/5 - (45 امتیاز)

روانشناس کودک کیست؟

از آنجایی که برخی کودکان به سبب عدم بهره وری و عملکرد مناسب در پیشبرد زندگی و انجام امورات خود اذیت می شوند باید به وجود شخصی پی برد که بتواند با روش های درمانی ساده و همسان با سن کودک،بر روی علت این مسئله کار کرده و به بهترین نتیجه برای درمان کودک برسد؛این فرد کسی نیست جز روانشناس کودک!

روانشناس کودک به سبب تخصص در زمینه درمان و مشاوره کودک و نوجوان می تواند کودکان و رفتارهایشان را از کوچک ترین سن ارزیابی کرده و به علت مشکلات ایشان بپردازند و با در نظر داشتن وضعیت گذشته و فعلی وی،پس از تشخیص اصولی به درمان کودک با روش های خاص خود اعم از بازی درمانی کودک بپردازد.

روانشناس کودکویژگی های روانشناس کودک خوب و کاربلد به صورت تخصصی

  • تخصص در درمان و مشاوره کودک و نوجوان
  • برخورداری روانشناس کودک از مهارت گوش دادن فعال
  • برخوردار از مهارت برقراری ارتباط دوستانه با کودک
  • برخورداری روانشناس کودک از مهارت های تکمیلی برای درمان
  • معتمد و مجرب بودن روانشناس کودک
  • برخورداری روانشناس کودک از مهارت مهم حل مسئله
  • برخوردار از مهارت مهم مشاهده کردن
  • برخورداری روانشناس کودک از مهارت جستجوی تحقیق علمی

تخصص در درمان و مشاوره کودک و نوجوان

✅ متخصص بودن در امر درمان کودک و تشخیص گذاری صحیح و مطمئن

تخصص در امر مشاوره و درمان کودک و نوجوان بسیار حائز اهمیت می باشد زیرا راهنمایی ها و روش های درمانی وی بسیار بر رفتارها و افکار کودک موثر واقع می گردد بنابراین بسیار واجب است که روانشناسی متخصص و مجرب در این امر بتواند درمان کودک را بر عهده گرفته و با روش های درمانی اصولی و تخصصی به درمان وی بپردازد.

نکته ضروری🔔اگر روانشناس از تخصص در زمینه مشاوره و درمان کودک برخوردار نباشد ممکن است بهبود یافتن وضعیت کودک دائمی نبوده و کودک مجدد به وضعیت پیشین خود برگشته یا وضعیتی به مراتب آزاردهنده ای را با شدت بیشتری را تجربه نماید.

پس مراجعه به یک روانشناس مجرب و کاربلد که در زمینه کودک و نوجوان متخصص باشد بسیار مهم می باشد.

برخورداری روانشناس کودک از مهارت گوش دادن فعال

✅ به دقت به حرف های کودک و والدین گوش دهد و جزئیات مرتبط را ارزیابی کند.

مسلما مهارت گوش دادن فعال بسیار بر کیفیت مشاوره و درمان کودک موثر واقع می گردد لذا روانشناس کودک با در نظر داشتن جزئیات صحبت های والدین کودک و شخص کودک نیز می تواند به معیارهای بیشتری رسیده و تشخیص درست و صحیحی را داشته باشد.

به همین جهت روانشناس کودک که از این مهارت برخوردار باشد می تواند به خوبی کودک و رفتارهایش را در حیطه مشخصی به طور کامل ارزیابی کند.

نکته ضروری🔔لذا باید ذکر نمود علاوه بر مهم بودن تمامی جلسات درمانی کودک،جلسات ابتدایی مشاوره و درمان بسیار مهم می باشند و روانشناس کودک باید با مهارت گوش دادن فعال به نکات مهمی از گفته های والدین و کودک دست یابد و در طی جلسات بعدی به تشخیص درستی دست یابد.

برخورداری روانشناس کودک از مهارت برقراری ارتباط دوستانه

✅ ارتباط دوستانه اصولی با کودک در پیشبرد اهداف درمانی بسیار موثر واقع می گردد.

روانشناس کودک باید بتواند به خوبی با کودک نزدیک شده و با او ارتباط دوستانه خوبی برقرار کند لذا از آنچه که برخی کودکان نسبت به افراد دیگری جز والدین خود تندخو هستند روانشناس کودک باید به آرامی و در طی زمان با کودک دوست شود و کودک را به اجبار به صحبت کردن و اجرای روش های اصولی درمان خود وادار نکند.

کودک نیاز دارد تا زمانی را بگذراند و با روانشناس کودک،محیط جدیدی که به تازگی وارد آن شده و مسئولیت هایی که باید برای ایفای بهتر نقش خود در روند درمان داشته باشد را درک نموده و از آن فرار نکرده و بیش از پیش آسیب نبیند.

نکته ضروری🔔با ارتباط صحیح و دوستانه با کودک،روانشناس کودک با ارزیابی حرف ها و رفتارهای وی به برخی علل احتمالی برای وضعیت کودک پی برده و می تواند از توانمندی ها و ضعف های او در برخی مسائل آگاه گردد.

روانشناس کودک

برخورداری روانشناس کودک از مهارت های تکمیلی برای درمان

✅ روانشناس کودک باید بتواند به خوبی اطلاعات جمع آوری شده را به خوبی تحلیل کند تا به تشخیص نسبتا درستی اذعان دارد.

یک روانشناس کودک مجرب و توانمند نیز می داند چگونه باید از مهارت های تکمیلی بهره ببرد تا تمامی اطلاعات به دست آمده از مراجعین(والدین و کودک)را به درستی جمع آوری کرده و بهترین تشخیص را با این اطلاعات ارائه نموده و اجرایی سازد،لذا روانشناس کودک متخصص باید به اهمیت وجود جمع آوری اطلاعات در درمان مشاوره کودک نیز پی برده و از آن غافل نشود.

نکته ضروری🔔تحلیل نمودن این اظلاعات جمع آوری شده سبب می گردد ملاک های تشخیصی درمانی نیز برای روانشناس به خوبی مشهود بوده و بتواند با ارائه روش های درمانی مناسب و تاثیرگذار به درمان مشکلات کودک بپردازد.

معتمد و مجرب بودن روانشناس کودک

✅ با وجود معتمد بودن روانشناس کودک نیز والدین می توانند تا حدودی نسبت به درمان مشکل بیماری خود دست یابد.

روانشناس کودک متخصص نیز طبیعتا بر اساس اصول خاص درمانی خود رفتار نموده و به درمان کودک می پردازد.لذا والدین باید روانشناس را به سبب معتمد بودن وی و تخصص اش در این زمینه را بررسی نموده و از مجرب بودن روانشناس اطمینان حاصل کنند.

لذا کودکان و رشد و یادگیری آن ها بسیار حساس بوده و می توان از روش هایی مثل بازی درمانی کودک برای حل برخی تعارضات او استفاده نمود.

نکته ضروری🔔روانشناس کودک به سبب اعتمادی که از جانب والدین کودک به وی داشته اند به صورت تخصصی به تشخیص علت مشکلات کودک می پردازد و در صورت وجود هرگونه مشکل و صحبت ضروری نیز تمامی جزئیات لازم را به والدین اعلام می دارند.

روانشناس کودک

برخورداری روانشناس کودک از مهارت مهم حل مسئله

✅ روانشناس کودک باید به خوبی به حل مشکلات کوچک و بزرگ در کودک بپردازد.

روانشناس کودک باید بتواند به خوبی به مسائل و به جزئیات نیز بپردازد و به حل مشکلاتی اعم از پرخاشگری یا گوشه گیری و..در کنار موضوع اصلی درمان کودک نیز توجه کند لذا روانشناس کودک با در نظر گرفتن این جزئیات و حل کردنشان بسیار در پیشرفت جلسات درمانی تاثیرگذار می باشد.

نکته ضروری🔔روانشناسان به تمامی جوانب امر و کوچک ترین خصوصیت کودک توجه می کنند و سعی می دارند با بهره گیری از بهترین اصول درمانی مسائل و مشکلات متعدد و گوناگون کودک را حل نمایند.

برخوردار از مهارت مهم مشاهده کردن

✅ روانشناس کودک با بهره مندی از این مهارت به ارزیابی رفتارهای بدنی و غیرکلامی کودک می پردازد.

روانشناس کودک نیر علاوه بر توجه و دقت به صحبت های کودک و والدین نیز باید به طرز رفتار کودک و برخوردارهای آنها با کودک بپردازند و از مشاهده کردن این رفتارها به ارزیابی درستی رسیده و در صورت قابل قبول بودن وارد حوزه تشخیصی برای درمان می شود.

نکته ضروری🔔روانشناس کودک متخصص با در نظر داشتن رفتارهای غیر کلامی کودک به ارزیابی علت ایجاد مشکل پرداخته و در صورت امکان و لزوم با پرداختن به آن در کنار علت مشکل اصلی به این نشانگان غیرکلامی مثل تیک،تکان دادن تند پا و..اهمیت بسیاری قائل می گردد تا با درمان آن ها نیز کودک به مرور شخصیت آرامی را نیز به دست آورد.

برخورداری روانشناس کودک از مهارت جستجوی تحقیق علمی

✅ روانشناس کودک باید به سبب مطالعه مقالات علمی روز به افزایش کیفیت جلسات درمانی اتخاد کند.

روانشناس کودک به سبب حیطه شغلی بسیار مهمی که دارد باید علم خود را به روز نگاه داشته و از مطالب روز در حوزه تخصصی خود بهره مند و آگاه شود و در صورت امکان از مطالب جدید برای ارائه بهتر جلسات درمانی خود بهره ببرد.

نکته ضروری🔔استفاده و به کارگیری مطالب مهم و جدید در طی جلسات درمانی بسیار بر روند بهتر درمان به کودک کمک نموده و سبب می گردد کودکان به وضعیت مطلوب تری دست یابند.

مشکلاتی که به سبب آنها کودکان نزد روانشناس کودک می روند

  • حالات افسردگی و گوشه گیری دراز مدت
  • پرخاشگری
  • اضطراب و استرس کودک
  • کم توجهی یا عدم توجه(اختلال توجه) و بیش فعالی
  • تغییر در عادات غذایی کودک(بی میلی یا پراشتهایی بیش از حد)
  • تغییر در عادات خواب کودک
  • دلبسته و وابستگی افراطی به گذشته
  • دارای مشکلاتی در نحوه بیان 
  • اوتیسم
  • کودک دچار اضطراب جدایی

حالات افسردگی و گوشه گیری دراز مدت کودک

کودکی که چندین وقت است که غمگین بوده و با اتفاقی خوشحال نمی گردد و تنها گوشه گیری می کند نیازمند مراجعه به یک روانشناس کودک می باشد زیرا در سنی کم با رفتارهای انحصاری خود نشان می دهد که ناراحت است.

پیشنهاد این است که والدین به جای سرزنش نمودن کودک بهتر است با وی مدارا کرده و او را با ملایمت نزد روانشناس ببرند.

پرخاشگری در کودکان

اگر کودکی در طی روز همواره خشمگین و عصبانی بود و نمی توانست به خوبی خشم خود را کنترل کند،با بلندی فریاد زده و بیش از حد با دیگران دعوا می کند،برای رسیدن به خواسته هایش حتی می تواند دست به خودزنی و آسیب رساندن به خود و دیگران کنند بهتر است والدین هرچه زودتر کودک خود را نزد روانشناسی مجرب ببرند.

کودک پرخاشگر

اضطراب و استرس کودک

زمانی که کودک یا نوجوان از بسیاری موضوعات مضطرب باشند مثل نمره نهایی در یک امتحان.رو به رو شدن با آدم های جدید،تنهایی و بسیاری موارد دیگر که بیش از حد جلوه کنند و پا از طبیعی بودن فرارتر بذارد نیاز به درمان توسط روانشناس دارند.

لذا در مواقعی مدام نگران هستند که نکنه خودشان یا یکی از اعصاب خانواده شان از دنیا رفته یا تصادف کنند یا هر اتفاق ناگوار دیگری.

گاهی اوقات کودکان اضظراب خود را با کلام بیان نکرده و به صورت ناخودآگاه با زبان بدن خود اِعلام می دارند بر فرض مثال پای خود را سریع و به کرات پشت سر هم تکان می دهند یا بی دلیل عرق می کنند و سرگیجه و ضعف و..دارد.

کودک مضطرب

کم توجهی یا بی توجهی|بیش فعالی

این کودک دارای ADHD می باشد زیرا هیچگونه تمرکز و توجهی نداشته و در محیط تنها به دنبال جنب و جوش و فعالیت است و بی اراده نمی تواند به موضوعی توجه کند.این مورد بیشتر در مدارس قابل تشخیص می باشد ولی بهتر است کودک را همیشه در اولویت قرار داده و با بروز همچین مشکلاتی در وی صبور نبوده و به روانشناس کودک مراجعه شود.

تغییر در عادات غذایی کودک

اگر همواره کودک بی دلیل یا با دلیلی مشخص از غذا خوردن دست کشیده و نتواند غذا بخورد یا بالعکس کودکی بسیار به غذا خوردن بپردازد و در سن کم وزن بالایی دارد بهتر است به همراه والدین خود به نزد روانشناس کودک مراجعه کند.

تغییر در عادات خواب کودک

اگر کودک در طی روز بسیار کم خواب بوده یا به فراوان میل به خواب زیاد دارد و همین کار را هم می کند.اگر دچار دیدن کابوس شده یا در خواب حرف می زند بهتر است همگی این معیارها با روانشناس کودک در میان گذاشته شوند.

دلبستگی و وابستگی افراطی به گذشته

در این مورد کودک بسیار به اتفاقات گذشته می پردازد و مدام در آن ها سیر می کند لذا اگر اتفاقی خوشحال کننده در او باشد مدام به آن موضوع فکر کی کنند.

دارای مشکلاتی در نحوه بیان

گاهی کودکانی نیز از مشکلاتی همانند تلفظ ناصحیح کلمات و..اذیت شده و نمی توانند به خوبی صحبت کنند و..بهتر است به یک روانشناس کودک برای گفتار درمانی مراجعه کند و این مشکل به مرور حل گردد.در این جلسات عموما علاوه بر توجه به مهارت کلامی کودک به مهارت های غیرکلامی وی هم پرداخته می شود.

اوتیسم

کودک اوتیسم کودکی است که ترجیح یم دهد بجای دوست داشته شدن توسط دیگران؛از بقیه فاصله گرفته و تنها با عروسک و اسباب بازی های خود بازی کند و اصلا تمایلی به در آغوش گرفته شدن و..را ندارد.

کودک دچار اضطراب جدایی

زمانی که کودک از وابستگی شدید به والدین برخوردار باشد و از نبود والدین دچار نگرانی شده و وحشت کند.از نبود ایشان گریه و بی قراری کند و دچار ناراحتی و خشم از نبود والدین شود و نتوان در این مواقع کودک را به حال خود رها کرد لذا ممکن است در آینده دچار اضطراب جدایی به سبب نبود همسر و دوستانشان در کنار خود شوند. روانشناس کودک کمکتان خواهد کرد.

دیگر مشکلات کودک 

  • کمبود یا عدم اعتماد به نفس
  • اختلال یادگیری
  • ترس از دیگران 
  • احساس ناراحتی،گناه و عذاب وجدان
  • احساس عدم مسئولیت
  • ارتباط با دوستان ناباب
  • کودک طلاق
  • و..

روانشناس کودک

متخصص روانشناس کودک خوب در تهران

همگی می دانیم آرامش روحی و روانی یک کودک بسیار مهم می باشد و نباید کودک را به هنگام وجود مشکلات رفتاری و..تنها گذاشت.

لذا از آنجا که می دانیم همه شما والدین گرامی به فکر راه حل اصولی و تخصصی برای حل این مشکلات هستید پیشنهاد می دهیم حل این مشکلات را به یک دکتر روانشناس کودکان خوب در تهران مثل دکتر سرکار خانم امین الرعایا بسپارید.

ایشان با تخصص در مشاوره کودک و بازی درمانی نیز به تشخیص های بسیار درست و روش های اصولی درمانی خاصی دست یافته.

والدین محترم می توانند با شماره درج شده تماس حاصل کرده و اطلاعات کامل تر را جویا شون و از اهمیت مراجعه به روانشناس کودک حتی برای آموزش مهارت های اجتماعی و درس های زندگی و..به وی در صورت نبود مشکل غافل نشوند.

روانشناس کودک تنها برای مشاوره و درمان کودکانی که آسیب دیده اند نیست و می توان برای آموزش های لازم به نزد وی مراجعه کرد.

روانشناس کودک می تواند به کودکی که مشکل خودکم بینی دارد کمک کند؟

بله روانشناس کودک با در نظر گرفتن وضعیت کودک و بررسی بهترین اصول درمانی پس از تشخیص می تواند نقش موثری در کاهش خودکم بینی و یا بهبود وی داشته باشد.

با کودکی که از دیگران فاصله می گیرد چه باید کرد؟

بهتر است این کودک را در اولین فرصت به همراه عروسک یا اسباب بازی موردعلاقه اش نزد روانشناس برده و روانشناس کودک با اجرای اصول درمانی متناسب با شرایط کودک،اضول درمان را برای وی به اجرا می آورد.

نتیجه روانشناسی کودک چگونه است؟

مشارکت کودک با روانشناس کودک به همراه بازی درمانی کودک بسیار بر نتیجه نهایی تاثیرگذار است.اگر وی همکاری کند کارها راحت بوده و نتیجه ای مطلوب تر از پیش به دست می آید ولیکن اگر تغییری حاصل نشد بهتر است از روانشناس وی مجدد کمک بخواهید.

نگین افراسیابیمشاهده نوشته ها

Avatar

سلام و درود   نگین افراسیابی هستم دانشجوی رشته روانشناسی و کارشناس تولید محتوا. علاقه زیاده به نویسندگی خصوصا محتوا های روانشناسی دارم. امیدوارم نوشته های من براتون مفید باشه. ممنون از همراهی همیشگیتون.

بدون دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *